L’ICF preveu d’augmentar un 140% els fons propis destinats a capital risc

L'entitat financera pública ha acompanyat quatre-centes cinquanta empreses catalanes amb una inversió total de 730 milions d'euros en vint anys

VilaWeb
Redacció
21.11.2022 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Institut Català de Finances (ICF) preveu d’augmentar un 140% els fons propis destinats a capital risc fins al 390 milions d’euros entre 2022 i 2025, segons ha anunciat el conseller delegat de l’ICF, Jordi Òliva. Aquesta xifra va superar per poc els 160 milions d’euros  en el període 2018-2021 i no va arribar als 190 milions d’euros en el llarg període 2002-2017. “L’ICF pretén de contribuir a impulsar el lideratge de Catalunya com a ‘hub’ d’innovació fomentant l’emprenedoria, la creació i el creixement d’empreses a través de l’esforç de l’ecosistema d’inversió en capital risc, des de la col·laboració i la complementarietat amb el sector privat”, ha explicat Òliva, que ha recordat que l’ICF ja ha acompanyat quatre-centes cinquanta empreses catalanes amb una inversió total de 730 milions d’euros en vint anys.

El conseller delegat de l’ICF ha volgut fer valdre la capacitat d’adaptació en aquestes dues dècades. “Sempre hem buscat la manera d’escoltar el sector i acompanyar-lo, aportant solucions que cobreixin necessitats i que siguin punteres per impulsar el teixit productiu de Catalunya”, ha comentat Òliva. “Ara, amb la mirada posada en el futur, volem continuar promovent la inversió en gestores i en empreses per continuar cobrint ‘gaps’ de mercat, complementant els recursos de l’ICF amb els de la Generalitat -com hem fet amb el Fons d’Inversió en Tecnologia Avançada (FITA)-, i demanant a les gestores un multiplicador mínim de x2 en inversions a empreses catalanes”, ha enumerat el conseller delegat de l’ICF.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes