Carolina Punset

L’eurodiputada i antiga síndica de Ciutadans a les Corts Valencianes Carolina Punset ha anunciat a la direcció que deixa el partit. Ho ha fet en una carta molt dura, publicada per eldiario.es, en què els retreu el tomb cap a la dreta en qüestions econòmiques i socials, la posició envers Catalunya i el canvi de polítiques energètiques.

Punset critica que el partit mantingui una mateixa posició política durant tant poc temps, cosa que ha fet oblidar a la formació ‘d’on ve i cap a on va’. ‘Hem passat de mantenir postures tèbies contra el nacionalisme per mirar de guanyar el vot del catalanisme moderat a ser “els més espanyolistes” de tots’, diu. Segons Punset, de primer ella defensava ‘la idea de ciutadania i patriotisme civil per sobre els territoris’, que s’ha perdut. ‘Passejar-se amb banderes va en contra de l’ADN d’allò que va ser aquell Ciutadans on em vaig allistar’, lamenta.

‘No crec que ningú no dubti de la meva aversió vers qualsevol mena de nacionalisme ni del meu jacobinisme, que he defensat sense complexos. Tanmateix, això no m’impedeix de constatar que la situació d’enfrontament civil ha arribat a tal punt que és necessari estar oberts a escoltar els adversaris polítics’, diu. Precisament Punset critica l’empresonament dels polítics i dirigents socials independentistes: ‘La presó no pot ser mai una bona notícia.’

L’eurodiputada denuncia que, a qui difereix de la postura d’Albert Rivera, l’assenyalen i l’espien, ‘tal com feien els agents del KGB’. ‘Et renyen, perquè has parlat amb Puigdemont, amb persones d’ERC, amb qualsevol que no sigui del bloc del 155. Fa llàstima.’

A més, diu que, com a feminista, sent vergonya quan parlen de ‘ideologia de gènere’ o quan ‘consideren violència familiar uns fets que realment són terrorisme masclista’. També critica que neguin la necessitat de llistes paritàries, ‘tot i que allà on no s’han imposat no hi ha prou dones representades’.

Hi afegeix que li fa mal d’estómac que suggereixin de ‘regular’ la prostitució, que creu que és un eufemisme d’una legalització, i de legalitzar els ventres de lloguer. ‘Atenent els casos de “granges de dones”, cal ser més caut’, creu.

Segons que diu, si ha trigat tant a deixar el partit, és perquè veu injust que sigui ella qui se n’hagi d’anar ‘quan qui ha fet transfuguisme polític per ser marca blanca del PP és la direcció’. Punset continuarà essent eurodiputada, ara com una més del grup liberal.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb