Dissabte al Centre Cultural de Terrassa es podrà veure el bo i millor de la dansa clàssica russa amb l’espectacle Vasíliev i les figures estel·lars del ballet rus. La gala forma part de la programació estable de dansa de l’equipament i porta una de les figures més destacades del panorama mundial de la dansa clàssica: Ivan Vasíliev. Aquest jove ballarí ha estat l’estrella convidada en els teatres més importants del món –des del Bolxoi de Moscou a la Scala de Milà– i els seus espectaculars salts i la seva potència física han fet que fos comparat amb Mikhaïl Baríxnikov.

Però Vasíliev no actuarà sol, sinó acompanyat d’una desena de primers ballarins de les companyies russes més destacades, com ara el Teatre Bolxoi, el Teatre Russian State Ballet i el Ballet Nacional de Polònia. S’aniran tornant per interpretar els fragments més destacats de peces de Txaikovski, Purcell i Chopin. Oferiran un recital amb les coreografies més destacades del món de la dansa clàssica com ara El llac dels cignes, El corsari i Les flames de París.

Vasíliev ballarà en dues ocasions. La primera serà l’Andante del concert núm. 21 de Mozart. És la peça central d’Amadeus, la darrera coreografia seva, que estrenarà en primícia mundial a Terrassa. I per fer-ho comptarà amb la col·laboració especial dels pianista Albert Guinovart. A la segona part, Vasíliev tornarà a sortir per ballar un fragment de Don Quixot, la coreografia de Marius Petipa que el va fer famós arreu.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]