Fernando León de Aranoa, director de films com ara ‘Los lunes al sol’, estrena avui ‘Un dia perfecte’, una coproducció catalana (Mediapro / Reposado) que arribarà als cinemes en català. La protagonitzen actors ben reconeguts com ara Tim Robbins, Benicio Del Toro, Olga Kurylenko, Melanie Thierry, Fedja Stukan i Eldar Residovic. Aquesta setmana també s’estrena el film d’animació ‘Atrapa la bandera’, dirigida per Enrique Gato, director de ‘Les aventures de Tadeu Jones’, i l’actriu Meryl Streep es vesteix de rockera a ‘Ricki’ en un drama dirigit per Jonathan Demme.

> Un dia perfecte. Direcció: Fernando León de Aranoa. Intèrprets: Olga Kurylenko, Benicio Del Toro, Tim Robbins, Mélanie Thierry, Fedja Stukan, Eldar Residovic. Gènere: Drama. Esbós: La coproducció catalana, l’estrena destacada de la setmana, té de protagonista un grup de treballadors humanitaris en una zona de guerra. Sophie (Mélanie Thierry) vol ajudar la gent, Mambrú (Benicio del Toro) vol tornar a casa, Katya (Olga Kurylenko) va estimar una vegada Mambrú, Damir (Fedja Stukan) desitja que la guerra s’acabi d’una vegada, Nikola (Eldar Residovic) vol una pilota i B (Tim Robbins) no sap què vol. Tots amb els seus desitjos es trobaran en aquesta comèdia tan extravagant.

> Atrapa la bandera (‘Manglehorn’). Direcció: Enrique Gato. Gènere: Animació. Esbós: En aquesta pel·lícula d’animació un milionari boig de Texas, Richard Carson, s’ha decidit a esborrar de la història la gesta dels astronautes de l’Apolo XI i els seus primers passos tan famosos per la Lluna. Carson vol colonitzar-la, com també explotar-ne els recursos naturals. L’única persona, però, que pot parar-li els peus és un nen ben simpàtic de dotze anys que es diu Mike Goldwing amb l’ajuda del seu avi, un astronauta veterà, la parella Amy i un camaleó robotitzat.

> Ricky. Direcció: Jonathan Demme. Intèrprets: Meryl Streep, Sebastian Stan, Mamie Gummer, Kevin Kline, Ben Platt, Rick Springfield, Charlotte Rae, Maria Di Angelis, Carmen Carrera, Lisa Joyce, Doris McCarthy, Li Jun Li, Liz Celeste, Nick Westrate, Hailey Gates. Gèner: Drama. Esbós: L’actriu Meryl Streep és la protagonista de la pel·lícula ‘Ricki’ dirigida per Jonathan Demme. Ella és una guitarrista que ho va abandonar tot per perseguir el gran somni d’aconseguir èxit al món del rock’n’roll i decideix tornar a casa i mirar de reconciliar-se amb la família, que havia deixat de banda.

> Las sillas musicales (‘Les chaises musicales’). Direcció: Marie Belhomme. Intèrprets: Isabelle Carré, Carmen Maura, Philippe Rebbot. Esbós: La història se centra en Perrine, de trenta-cinc anys, que per accident causa la caiguda d’un home en un abocador i fuig abans d’avisar el servei d’emergències. Quan s’assabenta que l’home està en coma, el visita cada dia i fa tant com pot perquè es desperti.

> Papusza. Direcció: Krzysztof Krauze i Joanna Kos-Krauze. Intèrprets: Jowita Budnik, Zbigniew Walerys, Antoni Pawlicki, Artur Steranko, Sebastian Wesolowski, Patryk Dytlow, Leokadia Brzezinska, Paloma Mirga, Karol Gierlinski, Andrzej Walden, Roman Fiodorowicz. Gèner: Drama. Esbós: Aquest biopic es basa en la vida de Bronislawa Wajs, anomenada Papusza, primera poeta gitana a publicar la seva obra a Polònia, de manera que va desafiar la imatge femenina tradicional de la seva comunitat. Nascuda d’una família nòmada, va expressar els sofriments i anhels del poble romaní a versos d’un lirisme ben poderós. La cantant polonesa Kayah, que dilluns va actuar al Palau de la Música, ha col·laborat en la banda sonora.

> Lilting. Direcció: Hong Khaou. Intèrprets: Ben Whishaw, Pei-pei Cheng, Andrew Leung, Morven Christie, Naomi Christie, Peter Bowles. Gènere: Drama. Esbós: Aquest drama és una pel·lícula íntima i commovedora sobre el descobriment d’allò que uneix els éssers humans. Es desenvolupa al Londres contemporani i narra la història d’una mare xinesa-cambotjana que lamenta la mort inesperada del seu fill. De cop i volta, el seu món és pertorbat per la presència d’un estrany amb qui connecta no a través de l’idioma, sinó del dolor.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.