BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

La líder de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, María José Lecha, ha advocat aquest divendres per rescindir el contracte de les obres de Glòries, i ha demanat a l’antiga CiU –ara grup Demòcrata a l’Ajuntament– que “demani perdó per tota la seva responsabilitat en l’adjudicació de les obres” en l’anterior mandat de Xavier Trias.

Ha defensat en declaracions als mitjans que la nova licitació hauria d’incloure “garanties que no pugui presentar-se de nou” la UTE que executa les obres, que inclou Copisa, investigada en els jutjats en el cas de presumpte finançament il·legal de CDC, ha recordat.

Lecha ha avançat que demanarà aquest dilluns en la comissió extraordinària d’Urbanisme convocada per votar la rescissió del contracte que el Govern municipal quantifiqui els danys ocasionats per la demora i que “els porti al jutjat que investiga Copisa i tots els seus tripijocs”.

“En les Glòries ha treballat la màfia”, ha asseverat Lecha, qui ha sostingut que la UTE té una gran responsabilitat en el retard de les obres, de 19 mesos i irrecuperable, cosa que avala la rescissió del contracte, segons informes jurídics i tècnics encarregats per l’Ajuntament.

Ha demanat al Govern municipal que sigui “ràpid i tingui totes les garanties que farà amb el menor temps i la màxima seguretat” la nova licitació si es rescindeix el contracte, cosa que es formalitzarà en un consell d’administració extraordinari de Barcelona d’Infraestructures Municipals (Bimsa) aquest dilluns si així ho vota la comissió.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]