L’Audiència de Barcelona ha avalat la decisió de la Generalitat de concedir el règim obert a Oriol Pujol, classificació que la jutgessa de vigilància penitenciària havia revocat. El Departament de Justícia va atorgar-li un permís per sortir de la presó diàriament a treballar. Ha acceptat el recurs de la defensa de Pujol i ha reivindicat que la justícia cerca la reinserció social.

El permís li permetia sortides diàries per a treballar i fer activitats de voluntariat social. Ara, l’ex-dirigent de CDC només haurà d’anar a dormir a la presó de dilluns a divendres, mentre que podrà passar el cap de setmana a casa seva.

A la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’agència EFE, l’Audiència de Barcelona diu que Pujol va pagar una multa de 76.000 euros i que ha seguit els tractaments per a la prevenció dels delictes de tràfic d’influències o suborn, pels quals se’l va condemnar a dos anys i mig de presó.

Segons la sala, Pujol té ‘interioritzats valors pro socials’, ha mostrat penediment i compta amb la ‘capacitat personal i suport extern per poder evitar una reincidència en aquest tipus de conducta delictiva’. En aquest sentit, raona que no cal mantenir el segon grau penitenciari.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.