Fins el 26 de maig es pot veure a l’Arts Santa Mònica l’exposició ‘Llegible-visible. Entre el fotograma i la pàgina‘. La mostra recull una selecció d’obres amb un doble caràcter: la publicació i la peça audiovisual. Arrencant amb els antecedents d’aquesta relació als anys vint i fins a l’actualitat, l’exposició repassa vint-i-cinc projectes de trenta-dos artistes com ara Chris Marker, Christian Boltanski, Dan Graham i William Kentridge. També hi ha obres dels artistes catalans Marcel Pey, Patrícia Dauder, Benet Rossell, entre més.

L’exposició il·lustra l’interès dels creadors per entrellaçar i relacionar la pàgina impresa i el document audiovisual. S’hi vol respondre què succeeix quan un artista tradueix un determinat contingut d’un mitjà imprès a un mitjà audiovisual, o viceversa. Les peces conviden a reflexionar sobre qüestions com ara la seqüencialitat, la narració, la cinemàtica, el pas del temps, el muntatge i la representació del moviment.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.