El vaixell Aquarius demana a la Unió Europea un port segur i proper per a poder desembarcar els cent quaranta-un migrants que porta a bord, rescatats el passat divendres en dues operacions en aigües internacionals davant les costes de Líbia. Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée han interpel·lat directament els governs europeus per tal que atorguin ‘un port segur i el més pròxim possible, d’acord amb el Dret Marítim Internacional, on poder desembarcar aquestes persones rescatades’.

‘D’aquesta forma l’Aquarius podrà seguir brindant una assistència humanitària que es requereix amb urgència’, han puntualitzat les dues ONG, que asseguren haver contactat sense èxit amb les autoritats competents, inclosos el centre de coordinació de rescat marítim (RCC) italià, maltès i tunisià així com el Centre Conjunt de Coordinació de Rescats libi (JRCC). Més del 70% dels cent-quaranta-un migrants salvats per l’Aquarius són originaris de Somàlia i Eritrea, i hi ha fins a seixanta-set menors no acompanyats.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb