Ara fa cinquanta anys que el pintor Salvador Dalí va proclamar que l’antiga estació de tren de Perpinyà era el centre del món al final del viatge triomfal entre Cadaqués, Ceret i la capital nord-catalana. Ahir la plaça de Salvador Dalí, just al davant de l’antiga estació, va ser l’escenari d’un acte festiu en record de la famosa sentència.

A la celebració, organitzada pels Amics dels Museus Dalí, hi van ser presents els batlles de Perpinyà i Figueres, Jean-Marc Pujol i Marta Felip. Es va reproduir l’arribada de Dalí i Gala a l’estació i com van sortir-ne amb una carrossa. També es va llegir el discurs tan famós que Dalí hi va fer i es va descobrir un monòlit en record de l’efemèride.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.