L’aeroport del Prat és a punt de sumar una nova destinació: Teheran. La companyia Mahan Air ha anunciat que posarà en marxa dos vols entre Barcelona i la capital iraniana a partir del 22 de juny. Els vols sortiran de Teheran els dijous i els diumenges a les 6.05 i arribaran a Barcelona a les 9.55 (hora local). Des de la capital catalana, els vols sortiran els mateixos dies a les 13.10 i arribaran a Teheran a les 21.00.

L’anunci s’ha fet després de mesos de negociació. Era previst començar a oferir aquesta ruta l’any passat, però diversos factors van obligar a ajornar-la. Aquest vol és un pas més per a facilitar que els turistes de l’Iran puguin visitar Barcelona. Tanmateix, els tràmits burocràtics que han de fer per viatjar a Catalunya són complexos: cal demanar un visat a l’ambaixada espanyola a Teheran i passar una entrevista, i presentar una sèrie de documents traduïts al castellà, una qüestió complicada per la manca de traductors espanyols que hi ha a l’Iran.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]