La Universitat de Perpinyà ja difon els estudis per al curs vinent, i ha decidit de promocionar els de llengua catalana destacant que són una bona manera de preparar-se per quan arribi la independència de Catalunya. ‘Estudiar català a la Universitat de Perpinyà per preparar la independència del sud’, anuncia l’Institut Franco-català Transfronterer al titular d’un comunicat. Diu així:

«Els estudis catalans (llicenciatura, màsters, certificats de llengua) a la Universitat de Perpinyà són particularment indicats amb els temps que corren per preparar-se per a la independència de Catalunya Sud, que podria produir-se en els mesos vinents (els candidats del sí l’anuncien entre nou mesos i divuit). Estudiants amb batxillerat, llicenciats, actius o persones interessades per l’actualitat i les evolucions de la societat catalana tenen a Perpinyà una oferta de formacions i diplomes apropriats. Amb ensenyament presencial o a distància, l’IFCT, els Estudis Catalans de la Universitat proposen continguts adaptats a les necessitats de tots aquells que, en les seues vides personals o professionals, hauran de relacionar-se amb els catalans del sud (o del nord i el conjunt francès, des del sud): llengües de la comunicació (català i francès), llengües especialitzades, civilització i coneixença de la societat, la cultura, el dret, l’economia…»

I continua: «Amb l’acceleració del moviment sobiranista a Catalunya Sud (les eleccions plebiscitàries s’acaben de convocar), Catalunya Nord, però també França i Europa en general, tindran menester cada dia més d’especialistes de la realitat catalana, tindran menester d’estudiants que disposin d’una formació superior en  llengua, societat i identitat de Catalunya i dels Països Catalans.»

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.