La Unió Europea i Andorra han signat l’acord de transparència que permetrà l’aixecament del secret bancari a partir del 2018. La mesura, per evitar que els ciutadans europeus evadeixin impostos amb compte no declarats, permetrà que els estats membres i el Principat intercanviïn automàticament informació amb els noms, l’adreça, el número d’identificació fiscal i la data de naixement de tots els residents europeus amb comptes bancaris a Andorra, així com també d’altres informacions del balanç del compte.

D’aquesta manera, els evasors d’impostos no podran explotar el secret bancari per amagar actius o ingressos a l’estranger. La signatura de l’acord l’han feta a Brussel·les el comissari d’Afers Econòmics, Pierre Moscovici, el ministre de Finances holandès de la presidència de torn Jeroen Dijsselbloem, i el ministre de Finances d’Andorra, Jordi Cinca Mateos.

‘La transparència és clau per garantir que cada govern pugui recaptar els seus ingressos legítims i que cada ciutadà i negoci pagui el que li correspon’, ha assegurat Moscovici. Segons ell, l’acord amb Andorra és una història d’èxit en la campanya per impulsar la transparència.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.