Els periodistes del Financial Times es podrien declarar en vaga per la bretxa salarial. En un correu electrònic als més de 600 treballadors, els sindicats denuncien que la diferència salarial ronda el 13%, el percentatge més elevat de l’última dècada.

Els líders sindicals acusen la nova direcció, Nikkei Inc –que va comprar el diari a final del 2015– de no haver-se pres seriosament el conflicte. A més, asseguren que l’empresa no és transparent amb els sous dels alts directius, un fet ‘que no inspira cap mena de confiança’.

Els sindicats consideren il·lusori assolir la igualtat salarial el 2022, tal com s’ha marcat la direcció del diari. Avui es reuniran i decidiran si convoquen la vaga.

En declaracions a Sky News, el Financial Times ha dit que la plantilla de treballadors era paritària i ha volgut ressaltar que hi havia més dones que mai exercint posicions de pes a la redacció i l’àrea comercial. ‘Tenim una llarga llista d’iniciatives per a continuar progressant en aquest sentit’, afirma l’empresa.

El Financial Times no és l’únic mitjà britànic on s’han denunciat recentment les diferències salarials. El mes passat, la BBC va fer públics els sous dels seus col·laboradors més ben pagats. Només un terç de les noranta-sis persones que integraven la llista eren dones.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]