Dos films protagonitzats per la filòsofa nord-americana Donna Haraway protagonitzaran la XXV edició de la Mostra de Films de Dones al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, a Barcelona. Les projeccions estan previstes per demà i diumenge a les 19.00 hores.

Demà es projectarà Donna Haraway Reads The National Geographic on Primates (1987), una peça ‘innovadora’ i ‘irreverent’ de la cadena Paper Tiger TV. Haraway analitza amb perspectiva feminista els significats de les portades de la revista The Natural Geographic i desxifra la construcció cultural de la natura. Després de l’emissió del film, la pensadora intervindrà a través d’una connexió amb Skype.

Diumenge s’emetrà el documental Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival (2016), una producció belga del director Fabrizio Terranova. En l’època dels desastres mediambientals, humans, socio-polítics i econòmics, Haraway dóna esperances en un món ‘ple de criatures transfuturistes i contes contra la colonització i el capitalisme i per la resistència’.

El documentalista Terranova, que estarà present durant la projecció del film, va instal·lar-se a casa de la pensadora a Califòrnia durant unes setmanes. La producció combina escenes de la vida quotidiana de Haraway amb les seves reflexions filosòfiques sobre el món d’avui en dia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]