La nova Convergència es definirà com un partit de ‘centre ampli’ i decidirà el seu nom el 8 de juliol

  • Farà el congrés funcional el cap de setmana vinent

VilaWeb
Redacció
01.07.2016 - 13:19
Actualització: 01.07.2016 - 16:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La formació que sortirà del congrés que organitza Convergència per als propers 8, 9 i 10 de juliol es definirà com un partit de ‘centre ampli’ al servei del procés que ha de portar Catalunya a la llibertat. Aquesta és a grans trets la proposta que plantejarà el document fundacional que se sotmetrà a debat i votació de tot aquell que es vulgui apuntar al congrés, el que implica que podrà ser revisada en funció del que votin els participants.

Durant el conclau també s’analitzarà una ponència organitzativa per decidir qüestions com les primàries o el règim d’incompatibilitats. Aquests dos documents es treballaran en comissions i després es portaran a votació definitiva en el plenari. També s’establirà un reglament per a l’elecció dels càrrecs, que es produirà el 23 de juliol. Pel que fa al nom, es votarà en plenari el mateix divendres dia 8 entre diferents propostes.

En conferència de premsa, Pascal ha volgut fer una crida als militants i simpatitzants de CDC però també a tota la societat catalana que es vulgui sumar per construir un nou projecte polític ‘molt ambiciós i que té una vocació de punt de partida i d’estar al servei de la societat catalana’.

L’esquema del procés congressual que planteja Convergència passa primer per celebrar el XVIII conclau de CDC la tarda de divendres, però al vespre ja s’iniciarà el congrés de la nova formació política, amb una participació activa del president de CDC, Artur Mas, i del de la Generalitat, Carles Puigdemont.

D’acord amb les opinions recollides durant el Torn Obert, Convergència aposta per convertir en associats aquelles persones que vulguin formar part d’aquest nou instrument, però primer caldrà treballar els documents que ho definiran tot: el de bases fundacionals i el de bases organitzatives. Tots dos s’aniran elaborant en comissió durant el dissabte 9 i després es votaran en plenari. El conclau estarà obert a tothom qui vulgui registrar-se, i s’haurà d’especificar en quina comissió es vol participar. Abans, però, es votarà la qüestió del nom el mateix divendres, primer dia de congrés. Es plantejaran diferents propostes aquell mateix dia.

La directora del procés congressual, Clara Tarrida, ha emfatitzat que aquest serà un congrés que funcionarà de manera molt diferent als tradicionals. Per començar, Tarrida ha remarcat que els documents els han elaborat tècnics a partir de les propostes del Torn Obert, i no els defensarà la direcció, sinó que seran una mena de punt de partida per anar debatent de forma ordenada.

Pel que fa al fundacional, els participants hauran d’anar votant si afegeixen o descarten diferents conceptes que adjectivaran el nou partit, i també podran afegir-ne de nous que no estiguin prèviament plantejats en el document. S’elimina, per tant, el procés d’esmenes, tant prèvies com les que es votaven durant el congrés.

En el cas del document organitzatiu, es preveuran diferents opcions perquè els participants pugin escollir-ne la que prefereixin. Aquí entra tot el que té a veure amb el tipus de direcció, el règim d’incompatibilitats i les primàries.

Diumenge es presentaran els documents resultants i es votaran en el plenari, on es faran els discursos de cloenda. Serà dissabte 23 quan s’escullin els dirigents. La idea inicial és treballar sobre una direcció de 12 persones, que es presenti i es voti en bloc, però falta acabar-ho de definir. Es podran presentar candidatures a partir de l’11 de juliol.

Els documents que aprovi el congrés seran genèrics, i la futura direcció serà qui haurà d’anar entrant en detalls, organitzant convencions o com es consideri. CDC continuarà com a fórmula jurídica registrada, però deixarà de ser una eina política.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes