La Junta Electoral de Barcelona ha considerat que la cobertura de TV3 de la manifestació independentista de Madrid no va vulnerar la llei electoral (LOREG) i ha desestimat el recurs que havia presentat Ciutadans. Així ho ha manifestat aquest divendres el director de TV3, Vicent Sanchis, a la Comissió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya, quan era preguntat pels parlamentaris sobre la cobertura de la campanya electoral. ‘No podem afirmar que la cobertura que TV3 i el Canal 324 van realitzar del que era un esdeveniment singular i excepcional fos excessiva’, indica el dictamen de la Junta Electoral de Barcelona.

Ciutadans va interposar un recurs davant la Junta Electoral Central de Barcelona contra la cobertura dels mitjans de la CCMA de la manifestació independentista del dissabte a Madrid. La formació encapçalada per Albert Rivera va acusar TV3 de ‘falta de neutralitat’ per haver realitzat en campanya electoral una cobertura especial informativa ‘exclusiva’ i ‘excloent’ d’una manifestació convocada per associacions que s’identifiquen amb formacions que concorren al 28-A, en relació a JxCat i ERC. En aquest sentit, Cs va sostenir que la retransmissió dona un espai per ‘replicar’ i ‘difondre’ el missatge electoral dels dos partits. Per això, Cs va dir que volia que la JEC establís ‘mesures compensatòries informatives’ en condicions ‘objectivament comparables’ a favor de les candidatures ‘perjudicades’, com Cs.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb