La Intersindical Valenciana elegeix el seu nou secretariat confederal

  • Millorar les condicions laborals en l'àmbit sanitari, lluitar contra l'escletxa salarial i reforçar la defensa del medi són alguns dels objectius del sindicat

VilaWeb
Fotografia: Intersindical Valenciana
Redacció
21.11.2021 - 15:58
Actualització: 21.11.2021 - 23:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El VI Congrés de la Intersindical Valenciana, que s’ha fet durant el cap de setmana a Alboraia, s’ha tancat amb l’elecció dels nous òrgans de direcció. El nou secretariat confederal serà format per Manel Álamo, Vicente Arrones, Marc Candela, Beatriu Cardona, Rubén Chaves Martín, Imma Coret, Salvador Garcia, Manolo García Algarra, José García Polo, M. Carmen Gil, Patri Giménez Babiloni, Jose V. Gómez Tarín, Paco González, José María Jacobo Baeza, Marco Antonio Llerena, Raquel Más, German Nando, Lola Navarro, Bruno Monserrat Piqué, Saturnina Olivares Orduño, Javier Olmos Perelló, Lídia Peris, Pau Pons, Ester Rincón, Emma Rodríguez, Pedro Rovira Clos, Clara Saborit, Alhaya Talavera i María Villar Gómez. Aquest secretariat ha obtingut el 93,85% dels vots dels convidats. A la reunió següent es repartiran les responsabilitats.

Durant el congrés s’han aprovat les ponències d’Organització, determinació d’àmbits i estatuts; Acció Sindical; Salut Laboral i Medi Ambient; Internacional i Dones, i la Carta Financera. La majoria s’han aprovat per unanimitat o per una gran majoria de vots.

Entre més qüestions, també s’ha aprovat de donar suport al poble palestí, resolucions de solidaritat amb Cuba, el poble kurd i l’activista Sultana Khaya, suport a la vaga del personal temporal i interí del 30 de novembre, suport a la vaga indefinida de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, suport a la xarxa valenciana de l’aigua i a la recuperació dels estudis de medicina a la Universitat d’Alacant i suport a la plantilla de Ford Almussafes.

La Intersindical ha considerat que en la situació actual, “cal configurar un nou model de relacions laborals, assumir la perspectiva de gènere de manera sistèmica i transversal, dissenyar un nou sistema de protecció i apoderament social, potenciar els serveis públics, construir un nou model productiu, reformar el sistema fiscal i financer i acabar amb l’espoli fiscal, avançar cap a la sostenibilitat i la defensa del medi i redefinir el concepte d’estat”.

El sindicat s’ha marcat, entre més objectius, millorar les condicions de treball, eliminar els riscs i acabar amb la sinistralitat laboral i les malalties professionals en l’àmbit sanitari. També la defensa del medi i l’adopció de mesures que n’impedeixin la degradació, la contaminació i el col·lapse. “Per a aconseguir-los es treballarà al costat de grups socials ambientalistes, ecologistes, fomentant la cooperació, perquè units som més forts, per a garantir un futur saludable i sostenible”, han manifestat en un comunicat. Al congrés s’ha acordat d’assumir compromisos i responsabilitats i reclamar polítiques i actuacions reals davant la declarada situació d’emergència climàtica al País Valencià.

A la ponència d’Intersindical Dones, a més d’analitzar la situació de les dones al món laboral, s’han acordat els eixos de feina per al futur que es concreten en lluitar contra l’escletxa salarial, trencar el sostre de vidre, eliminar el sòl enganxós, fomentar la corresponsabilitat, donar suport als col·lectius de dones precàries, intensificar la feina de l’Àrea de Dones i defensar el feminisme “com a pilar fonamental de l’organització i de l’alliberament de la classe treballadora”.

A la ponència de Política Internacional s’ha destacat la necessitat d’impulsar la feina internacionalista, als àmbits sindicals i socials, “que serveix per a coordinar les respostes a les polítiques neoliberals, establir una xarxa de suport mutu i generar alternatives per avançar en el procés d’alliberament social dels pobles del món”.

Homenatge a Vicent Maurí

A l’acte de cloenda del congrés s’ha fet un homenatge a Vicent Maurí. Hi han participat representants de les entitats socials i culturals valencianes, del sindicalisme alternatiu de diversos territoris i dels sindicats de la Intersindical Valenciana i la seva família. En totes les intervencions s’ha posat en relleu la seva tasca en la construcció de la Intersindical Valenciana i la seva feina al conjunt del moviment sindical i per l’alliberament nacional del País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes