Manuel Valls

La Direcció General de Mitjans de Comunicació ha demanat al candidat a la batllia de Barcelona Manuel Valls informació sobre ‘La Súper 96’, una emissora sense llicència on el polític va concedir una entrevista el 9 de gener. En una carta enviada a Valls, la Generalitat recorda al polític que l’any 2017 va obrir un període d’informació prèvia a un procediment sancionador contra l’emissora i per això l’insta a ‘facilitar’ en el termini de deu dies tant l’adreça dels seus estudis com el nom dels responsables de la ràdio, o en el seu lloc, el de les persones amb qui va concertar l’entrevista. ‘La Súper 96’ emet a Barcelona per la freqüència 96,6 Mhz i no disposa de la llicència corresponent atorgada pel Consell Audiovisual de Catalunya (CAC).

En la petició a Valls, la Direcció General de Mitjans de Comunicació l’anima a col·laborar aportant informació que pot ser ‘molt necessària per determinar el responsable editorial’ de l’emissora, que com altres ràdios sense llicència ‘en moltes ocasions actuen mitjançant entitats interposades amb finalitats fraudulentes’. La Direcció General de Mitjans de Comunicació recorda a Valls que entre les seves competències hi ha ‘la facultat d’inspecció, control i sanció en matèria de prestació de serveis mitjans de comunicació audiovisual, incloses les emissions no emparades per cap títol habilitant’.

En aquest exercici, segueix la missiva, a finals del 2017 el director general de Mitjans de Comunicació del Departament de la Presidència va obrir un període d’informació prèvia a la instrucció d’un procediment sancionador a l’emissora ‘La Súper 96’ per ‘investigar les circumstàncies dels fets i dels subjectes presumptament responsables de la prestació de serveis de comunicació audiovisual de radiodifusió sonora sense disposar de títol habilitant’.

La carta indica a Valls els canals a través dels quals pot fer arribar la informació, ‘en cas’ que en disposi, tant electrònicament, com per correu postal, com presencialment a les dependències de la Direcció General, i li demana que ho faci en un termini de deu dies.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.