Barcelona acollirà del 6 al 9 d’octubre d’aquest any la principal fira anual de la indústria dels videojocs a l’estat, que fins ara s’havia celebrat a Madrid. Així ho ha anunciat l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), que organitzarà juntament amb Fira de Barcelona l’esdeveniment, que s’anomenarà Barcelona Games World, substituint la Madrid Games Week. L’esdeveniment, que tindrà lloc al recinte firal de Montjuic, es reunirà les principals companyies de la indústria, que presentaran les novetats en vistes a la campanya de Nadal. El director general d’AEVI, José María Moreno, ha assegurat en un comunicat que la fira serà ‘una oportunitat per trobar nous públics i mercats, generar sinergies entre els professionals de la indústria i descobrir el potencial dels videojocs en l’àmbit econòmic, cultural i educatiu’.

L’organització de la Barcelona Games World arriba en un moment en què el mercat dels videojocs s’ha consolidat com la primera indústria audiovisual espanyola, generant més de 1.000 milions d’euros anuals. A l’estat, hi ha més de 13 milions d’usuaris de videojocs, segons la Federació Europea de Software Interactiu (ISFE).

En el marc de la fira, l’AEVI també organitzarà un fòrum de debat on es parlarà dels principals reptes del sector a nivell nacional i internacional. Així mateix, es debatran les perspectives econòmiques del sector amb experts sectorials i responsables institucionals.

Madrid respon anunciant la celebració del Madrid Gaming Experience
En parlal·lel, Madrid ha assegurat que la capital espanyola continuaria tenint la seva fira de videojocs i ha anunciat la celebració del Madrid Gaming Experience del 27 d’octubre a l’1 de novembre a Ifema, en substitució de la Madrid Games Week. Amb tot, el certamen no estarà organitzat per l’AEVI, que representa tota la cadena de producció de la indústria dels videojocs d’Espanya i està formada per 14 companyies, que representen més del 90% del consum del mercat espanyol.

Activision-Blizzard, Disney Interactive, Electronic Arts, GAME, Koch Media, Microsoft, BANDAI NAMCO Entertainment, Nintend o, Novarama, Sony Computer Entertainment, BadLand Games, Take Two Interactive, Ubisoft i Warner Interactive en són les empreses que en formen part.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.