Lleida (ACN).- Quan encara manca un mes per la celebració de la Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit, ambdós certàmens han assolit ja el 95% d’ocupació de la superfície bruta d’exposició total (74.000 metres quadrats), percentatge que segons Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ”es manté en la línia d’edicions anteriors i fa preveure que en poc temps esgotarem tot l’espai disponible”. La 61a edició de la fira de Sant Miquel i la 30a edició d’Eurofruit tinran lloc del 24 al 27 de setembre a les instal·lacions de Fira de Lleida. Enguany es registra un creixement dels àmbits de la maquinària agrícola i pesant, reg, viverisme, drones, automoció i serveis per a l’agricultura.

Fira de Lleida ha potenciat enguany el sector dels productes i serveis per als regants a través de l’Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants que es consolida any rere any com un dels àmbits més importants de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit.

Igualment, el sector del viverisme tindrà un paper destacat a la fira, que acollirà enguany una dotzena d’empreses i associacions d’aquest secor procedents de l’estat espanyol i de França que treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller i tòfona.

Finalment, els drones tindran per primera vegada un espai propi conformat per una zona d’exposició i una zona de vols – totalment ajustada a la normativa vigent – gràcies a la col·laboració entre Fira de Lleida i l’associació Lleida Drone.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb