La portaveu de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes Duarte, ha estat fotografiada damunt d’un tanc i agafada a una metralladora que s’exhibien en el Saló de Turisme de Muntanya de Lleida. En la fotografia, que ha realitzat Òscar Miron per al diari Segre, es pot veure perfectament Ribes, somrient, al damunt del tanc.

Justament la presència de l’exèrcit espanyol ha estat polèmica en el Saló del Turisme de Muntanya. La Crida per Lleida-CUP ha emès un comunicat on exigeix als responsables del Saló que es retiri de forma urgent l’estand de l’exèrcit i critica que s’hagi permès la presència a la fira d’un estand que promou els valors de les forces armades. La formació s’ha mostrat especialment crítica amb l’Ajuntament de Lleida, una de les institucions que organitza la fira, perquè consideren que “permetre la presència de l’exèrcit posa en dubte la seva autèntica voluntat de fomentar la cultura de la pau”.

La Crida creu “intolerable” que un ens públic “dugui a terme aquesta exaltació del militarisme i dels seus valors a Lleida, contràries al tarannà pacífic i democràtic de la nostra ciutat i de la seva gent”.

Des de la formació s’exigeix a la Paeria que “no promogui més activitats de lloança a una institució com l’exèrcit espanyol (cos militar com una força d’agressió i d’ocupació) que defensa valors masclistes, bel·licistes, imperialistes, xovinistes i violents, marcat per un fort accent antidemocràtic”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]