Els 630 migrants de l’Aquarius han estat objecte d’una campanya de difamació. A les xarxes, en les darreres hores, circulen unes imatges d’uns containers a l’exterior del centre d’acollida de Xest que són plens de roba amb els logos de la Creu Roja i el Ministeri de Treball i la Seguretat Social espanyol. ‘Així agraeixen la nostra acollida’, és el missatge que acompanya les fotografies. Els voluntaris que han participat en l’operatiu Esperança de la Creu Roja han desmentit les acusacions i han denunciat que un compte de Protecció Civil és l’autor de la manipulació.

Segons els voluntaris, la roba apilada als containers és que varen rebre els migrants quan van trepitjar el port de València. ‘Quan arriben a l’alberg es retira tota la roba per aplicar un tractament preventiu contra la sarna, endèmica en molts països d’origen. La roba lliurada al port es retira i, degudament custodiada, es diposita en contenidors perquè una empresa autoritzada la retiri per a destruir-la. Aquest protocol és el que s’aplica en l’atenció de migrants que arriben a qualsevol port’, expliquen.

A més, els voluntaris asseguren que és impossible que la roba retirada, seguint el protocol sanitari contra la prevenció de malalties infecto-contagioses, pugui arribar en mercats de carrer.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb