La Comissió Europea ha refusat la petició de Ciutadans de reformar el sistema d’euroordres arran de l’exili del president Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel i de les decisions dels tribunals europeus contra les extradicions demanades per la justícia espanyola. ‘Crec que l’euroordre és un instrument que funciona bé’, ha declarat la comissària europea de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Vera Jourová.

Jourová ha explicat que la Comissió no té pas previst de canviar el sistema d’euroordres. Ha estat a Madrid, en un col·loqui amb el dirigent de Ciutadans, Albert Rivera, organitzat per la Comissió Europea amb la col·laboració de la Fundació Carlos de Amberes i l’Associació de Periodistes Europeus.

‘Tenim plena confiança en les autoritats judicials. Fan servir correctament aquest instrument’, ha dit. A més, ha declinat de pronunciar-se sobre el cas de Puigdemont perquè seria una intromissió en les decisions dels tribunals.

Rivera ha elogiat el sistema, però li ha replicat que el disseny i l’aplicació pràctica de les euroordres ‘posa en escac’ la cooperació entre els sistemes judicials dels estats membres de la Unió Europea.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.