Joaquim Forn i Josep Rull s’afegeixen a la vaga de fam indefinida de Sànchez i Turull

  • La comencen aquesta mitjanit · En un comunicat expliquen que és una decisió meditada per a denunciar la vulneració de drets que pateixen

VilaWeb
Redacció
03.12.2018 - 18:01
Actualització: 07.12.2018 - 21:48

Joaquim Forn i Josep Rull s’afegeixen, a partir d’aquesta matinada, a la vaga de fam indefinida de Jordi Sànchez i Jordi Turull. Ho fan per denunciar el blocatge a la via del Tribunal d’Estrasburg per part del Tribunal Constitucional espanyol, que ha admès a tràmit tots els recursos d’empara però no els resol, de manera que impedeix d’accedir als tribunals internacionals.

En un comunicat conjunt, Forn i Rull diuen que comencen la vaga de fam ‘després d’haver reflexionat i d’entendre què suposa i assumir-ne els riscos i les conseqüències’. Expliquen que és ‘una decisió meditada, fruit de moltes hores d’introspecció i de reflexió’ i que han conclòs que no tenen cap més opció que recórrer a  ‘aquesta forma extrema de pacífica protesta’ per a defensar els seus drets fonamentals.

Avui, el TC ha respost a la vaga de fam anunciada per Sànchez i Turull dient que la setmana vinent estudiarà alguns recursos pendents i argumentant que la dilació de les resolucions es devia a la ‘complexitat’ del procés judicial.

Ambdós consellers han denunciat a Twitter la situació injusta que pateixen.

Ací podeu llegir el comunicat de Forn i Rull:

«Anunciem que ens sumem a la protesta pacífica que els nostres companys, Jordi Sánchez i Jordi Turull, ja han iniciat i que des d’aquest dimarts a les 00.00 també renunciem voluntàriament a la ingesta d’aliments. Ho fem per sumar-nos a la denúncia del blocatge de l’accés als tribunals internacionals i, en particular, a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa amb el seu comportament injust i arbitrari.

La vaga de fam que iniciem és una mesura extrema de protesta. La iniciem després d’haver reflexionat, d’entendre què suposa i assumir-ne els riscos i les conseqüències. La injustícia que patim, la lesió dels nostres drets fonamentals i l’arbitrarietat judicial amb què som tractats ens legitimen a prendre aquesta decisió malgrat ser sabedors de l’impacte que pot tenir sobre els nostres organismes.

En el comunicat que van fer públic Jordi Sánchez i Jordi Turull s’explicava detalladament la tàctica de demora i blocatge que el Tribunal Constitucional imposa de manera arbitrària als nostres recursos, impedint-nos l’accés a la justícia internacional. Compartim plenament els arguments jurídics que es detallaven en aquell comunicat.

Reiterem la nostra voluntat de defensar la nostra innocència i l’exercici dels nostres drets amb les plenes garanties que se’ns neguen i que poden comportar perjudicis i danys irreparables als nostres drets fonamentals i als dels nostres companys i companyes empresonats.

Reiterem també la nostra voluntat d’iniciar la vaga de fam des de la serenor i coherència que sempre han acompanyat les nostres decisions. És la nostra una decisió meditada, fruit de moltes hores d’introspecció i reflexió que ens ha portat a concloure que no tenim altra opció que utilitzar aquesta forma extrema de pacífica protesta en la defensa dels nostres drets fonamentals.

No és la nostra protesta, ni la dels nostres companys, una vaga de fam per a demanar cap tracte de favor ni discriminació positiva. És, senzillament, l’única alternativa de què disposem aquí a la presó per a fer més visible la discriminació i la conculcació dels nostres drets fonamentals. No renunciarem mai a un judici just. Aquest és l’objectiu de la nostra vaga de fam.

L’actitud arbitrària i irregular del Tribunal Constitucional lamina les bases mateixes de l’estat de dret. Això no és un problema només per als que legítimament i pacíficament defensem una República per a Catalunya. És un problema per a la democràcia, i és un problema molt greu per a la ciutadania d’Espanya.

Agraïm per avançat les mostres de suport i solidaritat que puguem rebre per part de tots els individus, col·lectius i entitats que en aquesta lluita estan també posicionats a favor de la defensa dels drets fonamentals.

Us demanem que de fora de la presó estant us mantingueu serens, ferms i convençuts de la legitimitat de la nostra protesta. Us encoratgem també a compartir la nostra lluita des de la calma, la tolerància, l’actitud cívica i el pacifisme. Aquesta serà sens dubte la millor manera de sentir-vos a prop i d’ajudar-nos en els moments de dificultat.

Gràcies per la solidaritat i l’alè d’esperança provinent de totes les persones que en aquests moments greus mantenen la coherència i l’esperit de defensa dels drets i les llibertats personals i col·lectives. Sense la vostra solidaritat, el vostre escalf i la vostra companyia res no seria possible. Sabem que no estem sols i és això que ens fa forts i coratjosos per a emprendre accions de protesta pacífica com la vaga de fam.
Gràcies de cor.

Quim Forn  i Josep Rull
Els Lledoners, 3 de desembre de 2018»

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any