Joan Canadell

Joan Canadell presidirà la Cambra de Comerç de Barcelona i Mònica Roca en serà la vice-presidenta. Canadell, membre de la candidatura guanyadora, Eines de País, i del Cercle Català de Negocis ha estat elegit nou responsable de la institució. És soci de Petrolis Independents i ha publicat diverses obres favorables al procés d’independència. Roca és empresària d’IsardSat.

Joan Canadell: ‘El mercat espanyol és un 2% del mercat mundial. No ens hauria de preocupar tant’

Durant la segona meitat del mandat, Roca prendrà el relleu a Canadell al capdavant de la institució, seguint la intenció de la candidatura de promoure una presidència paritària. Pere Barrios en serà el vice-president segon, Roser Xalabarder la vice-presidenta tercera i Jordi Pomarol tresorer.

Barrios és president i fundador de l’empresa metal·lúrgica Recam Làser i va ser president de Pimec Vallès Oriental i Pimec Metall. Xalabarder és responsable de l’empresa Nubur XXI i Pomarol és d’Implica2. En una reunió a Montmeló, els membres de la llista Eines de País també han pactat els principis en què basaran la gestió de la cambra aquests quatre anys vinents. S’hi destaca treballar per garantir la viabilitat econòmica de l’ens, augmentar la seva representativitat en el teixit empresarial i les institucions i consolidar el seu prestigi nacional i internacional; estar al servei de totes les empreses ‘siguin grans, mitjanes, petites, micros o autònoms’ i treballar d’una ‘manera lleial i seriosa per aconseguir una República catalana independent rica i pròspera’.

Eines de País va guanyar les eleccions a la Cambra amb 31 vocals dels 40 que s’elegien, i tindrà majoria absoluta a l’ens. A la cambra hi ha 60 vocals, 40 dels quals són elegits per votació. N’hi ha 14 més de reservats a grans empreses, que fan contribucions econòmiques, i 6 per a les patronals Foment i Pimec. La majoria independentista al plenari de la Cambra de Comerç implica un canvi de rumb en una institució tradicionalment contrària als postulats sobiranistes.

El 5 de juny, els 31 membres d’Eines de País, els nou de les altres candidatures i els 14 que representen les grans empreses elegiran sis vocals més entre els candidats de Foment i Pimec. Més endavant, el ple haurà de nomenar formalment el nou president –que serà Canadell, perquè Eines de País té majoria absoluta–, els vice-presidents i la resta del comitè executiu de la institució.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.