La Cambra de Comerç de Barcelona s’ha constituït avui sota la presidència de Joan Canadell, que substitueix Miquel Valls, que ha estat disseny anys en el càrrec. Fa més d’un mes que la candidatura Cambres: Eines de País, promoguda per l’ANC, el Centre Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat, va guanyar amb molta claredat les eleccions de la institució. En el primer discurs com a president, Canadell s’ha compromès a ser inclusiu i ha demanat als assistents que els permetessin de somiar en una nova manera d’actuar com a institució empresarial.

La resta de l’executiu és el següent: Mònica Roca, vice-presidenta primera; Pere Barrios, vice-president segon; Roser Xalabarder, vice-presidenta tercera; Jordi Pomarol, tresorer. Toni Fitó, Albert Pont, Pau Bestit, Àngel Lázaro, Montse Soler, Elisabet Camprubí i Xavier Sunyer en seran els vocals.

Les cambres de comerç i la mala fe d’Antón Costas | Opinió contundent de Jordi Domingo

Canadell, copropietari de Petrolis Independents, serà president els primers dos anys de mandat, i l’empresària Mònica Roca, d’IsardSat, la segona part del mandat, seguint la intenció de la candidatura de promoure una presidència paritària.

Després de la proclamació de resultats, Carles Tusquets, president del Banc Mediolanum, s’ha queixat que s’havia informat que hi havia un recurs d’alçada contra l’acta d’escrutini. Un recurs que van presentar per aturar la constitució de la nova junta ell mateix i Ramon Masià, advocat i economista, els grans perdedors d’aquestes eleccions. Vegeu-ho ací:

Tusquets i Masià volen que es revisi el procés electoral i també han presentat un recurs davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Canadell va respondre a les acusacions amb una auditoria que ha certificat que les eleccions havien estat ben fetes.

Primeres millores

La millora del finançament de la cambra, per equiparar-se a les de les altres regions d’Europa, com ara Milà, és una de les prioritats de Canadell, que també considera necessari que es corregeixi el cens, que actualment no inclou moltes empreses i autònoms. A part d’aquestes millores, la nova junta proposarà que s’activi un sistema de consultes per a demanar l’opinió dels empresaris. De fet, ja va avançar fa setmanes que en farien una per saber si l’empresariat seria favorable al fet que la cambra participés en la construcció de la República Catalana i una altra sobre la figura del rei Felipe VI.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.