Un informe del parlament acredita que Ignacio Garriga va carregar despeses personals al compte de Vox de la cambra

  • Hi consten rebuts de l'AMPA dels fills, serveis de perruqueria i tiquets de restauració d'empreses com ara Glovo

VilaWeb
ACN
17.06.2024 - 18:00
Actualització: 17.06.2024 - 18:53

Un informe de l’Oïdora de Comptes del parlament acredita que Ignacio Garriga, president del grup parlamentari de Vox, va passar despeses personals per un valor de més de 39.000 euros al compte de Vox a la cambra entre els anys 2021 i 2022. Segons el document, publicat per El Confidencial i que ha pogut comprovar l’ACN, Garriga va carregar-hi despeses, com ara, la quota de l’AMPA dels seus fills, serveis de perruqueria o tiquets de restauració com Glovo. La mesa de la Diputació Permanent va demanar el 28 de maig al dirigent del grup d’ultradreta aclariments per aquesta qüestió, i és un dels temes que haurà de fer front el nou president del parlament, Josep Rull.

Les despeses personals són de 50 euros de l’AMPA, 53,89 euros de la Casa Ametller, 603,35 de Glovo. A més, hi ha 38.496,59 euros sense justificar corresponents a unes quantes factures a nom d’Ignacio Garriga. La mesa podria demanar aquestes factures, però, segons el reglament, el grup parlamentari no està obligat a facilitar-les.

A Vox es limiten a dir que, en cap cas, l’Oïdora de Comptes diu que hagin fet res il·legal o irregular. També assenyalen que, arran de la petició d’informació, la setmana passada es va registrar la declaració de béns de Garriga i que els dies vinents es publicarà a la pàgina web del parlament a què corresponen els imports.

En l’informe, l’Oïdora de Comptes recomana de modificar l’actual normativa, atès que es tracta de fons públics, perquè hi hagi més control financer.

Més control financer

Durant la legislatura anterior, es va modificar el reglament de les subvencions que reben els grups parlamentaris. A partir de la legislatura que es va encetar la setmana passada, els partits tindran un control financer més exhaustiu per a verificar que les despeses corresponen a l’activitat del grup parlamentari.

Aquest informe arriba una volta que l’anterior diputada de Vox per Tarragona, Isabel Lázaro, denunciés a l’Oficina d’Antifrau la formació per un presumpte cas d’irregularitat financera lligada als comptes del grup del parlament. Antifrau va traslladar la carpeta a l’Oïdora de Comptes, que és qui té la competència dins la cambra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor