El president de França, Emmanuel Macron, ha patit en l’últim mes una caiguda de set punts en el seu nivell de popularitat, que ronda el 36 per cent a menys de dues setmanes que compleixi, el 15 d’agost, els seus primers cent dies com a inquilí de l’Elisi.

Així figura en una enquesta de la firma YouGov que coincideix amb la tendència a la baixa que perceben tots els estudis en relació a la imatge de Macron, que va arrencar mandat amb uns nivells de suport inusualment alts. El suport al mandatari cau entre tots els sectors polítics, si bé entre els centristes segueix havent-hi un 81% d’opinions favorables.

També cau, encara que només dos punts, la imatge del primer ministre, Edouard Phillipe, que supera per primera vegada Macron en obtenir un 37% de suports. L’equip de Govern en el seu conjunt obté un suport del 33%, cinc punts menys que al juny. El sondeig va ser elaborat a partir de 1.003 entrevistes que van ser realitzades entre el 26 i el 27 de juliol.

Un 45% de les persones entrevistades considera que l’Executiu té ‘bones intencions’ i un 49% el veu preparat per ‘prendre decisions impopulars si són bones per al país’. El Govern obté la seva pitjor nota quan se li pregunta a la ciutadania si creuen que ‘protegeix els interessos de persones com ells’, cosa que només responen afirmativament un 20%.

La reforma laboral o la llei de moralització de la vida pública són algunes de les propostes que ja ha llançat l’equip de Macron i que es troben en ple debat parlamentari. Entre les seves iniciatives més populars figuren les retallades en matèria d’habitatge i la revisió del calendari de la reforma fiscal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]