Bernie Sanders

WASHINGTON, 24 (EUROPA PRESS)

El senador per Vermont i pre-candidat a la nominació demòcrata a la Casa Blanca, Bernie Sanders, ha aplaudit la decisió de la presidenta del Comitè Nacional Demòcrata (CND), Debbie Wasserman Schultz, de dimitir, considerant-la l’opció més correcta ‘per al futur del Partit Demòcrata’.

‘Si bé es mereix que se li agraeixin els seus anys de servei al partit, ara necessita un lideratge que obri les portes del partit i doni la benvinguda a gent treballadora i jove’, ha afegit.

La dimissió de Wasserman Schultz ha tingut lloc després de la publicació, per part de WikiLeaks, de més de 19.000 correus electrònics que revelen que el CND va explorar diferents vies per perjudicar la campanya de Sanders com ara plantejar si Sanders, d’origen jueu, era realment ateu.

En un comunicat difós des de la seva campanya, Sanders ha assegurat que ‘el lideratge del partit també haurien de ser imparcial en el procés de nominació a la presidència’, alguna cosa que, des del seu punt de vista, ‘no ha ocorregut en la carrera a la presidència del 2016’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb