Bernie Sanders

WASHINGTON, 24 (EUROPA PRESS)

El senador per Vermont i pre-candidat a la nominació demòcrata a la Casa Blanca, Bernie Sanders, ha aplaudit la decisió de la presidenta del Comitè Nacional Demòcrata (CND), Debbie Wasserman Schultz, de dimitir, considerant-la l’opció més correcta ‘per al futur del Partit Demòcrata’.

‘Si bé es mereix que se li agraeixin els seus anys de servei al partit, ara necessita un lideratge que obri les portes del partit i doni la benvinguda a gent treballadora i jove’, ha afegit.

La dimissió de Wasserman Schultz ha tingut lloc després de la publicació, per part de WikiLeaks, de més de 19.000 correus electrònics que revelen que el CND va explorar diferents vies per perjudicar la campanya de Sanders com ara plantejar si Sanders, d’origen jueu, era realment ateu.

En un comunicat difós des de la seva campanya, Sanders ha assegurat que ‘el lideratge del partit també haurien de ser imparcial en el procés de nominació a la presidència’, alguna cosa que, des del seu punt de vista, ‘no ha ocorregut en la carrera a la presidència del 2016’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.