BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

Una cort federal de Columbia (Estats Units) ha resolt de manera definitiva que no pot determinar la responsabilitat del Financial Crimes Enforcement Network (FinCen), pertanyent al departament del Tresor del Govern nord-americà, en el dany causat a la Banca Privada d’Andorra (BPA) argumentant que en el cas va intervenir directament el govern d’un Estat sobirà (el del Principat d’Andorra).

La cort ha assegurat que, en aquest cas, no té competència per analitzar el cas més enllà de constatar que l’agència depenent del Tresor nord-americà va retirar la nota de proposta de sanció (‘Notice’) sense imposar cap mesura, ha informat el grup Cierco aquest dijous en un comunicat.

Així, la justícia ha tancat definitivament el plet que va començar fa un any pels accionistes de BPA fins a la seva nacionalització, els germans Higini Cierco i Ramon Cierco.

Durant aquest temps, el FinCen no ha aportat cap prova que acrediti les acusacions formulades en el ‘Notice’, reconeixent els advocats de Tresor nord-americà que no els constava que s’haguessin formalitzat les acusacions després de la diligència mínima de contrast, malgrat la insistència dels jutges a preguntar pels motius que els van portar a elaborar el ‘Notice’.

La discussió ha quedat tancada i la cort federal manté que no pot establir la responsabilitat del FinCen per participar directament en la intervenció del banc, a més que no té competència per pronunciar-se sobre altres actuacions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]