Bloc

Bloc i País, el corrent sobiranista del Bloc Nacionalista Valencià, formació majoritària de la coalició Compromís, no considera prioritari canviar el nom de la formació, com proposa la ponència política i organitzativa del vuitè congrés del Bloc. El seu coordinador, Vicent Fernández, ha dit: ‘El fet important no és si som bloc o llibreta, sinó que parlem del futur que volem per al nostre partit.’ Del seu punt de vista, el canvi de nom és accessori i en canvi, s’hauria de parlar si Compromís serà una federació o no i com es millorarà la democràcia interna de la coalició.

Per a Fernández, la proposta de sotmetre a una consulta telemàtica un hipotètic canvi de nom del partit contrasta amb les negatives a posar tots els mitjans de què ja disposen per a facilitar la participació de la militància al congrés. Com a exemple, ha recordat que es votaran del 14 al 21 de març (enmig de les Falles i la Magdalena) els noms que proposa la ponència, sense que hi hagi hagut cap debat sobre aquesta necessitat. Mentrestant, però, la militància ha de sol·licitar la inscripció al congrés, tot i estar al dia en drets i deures, i no s’ofereixen mecanismes de participació telemàtica, cosa que, segons Fernández, és una contradicció.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb