El portaveu del grup parlamentari de Més per Mallorca, Josep Ferrà, ha qualificat de ‘extraterrestre’ l’acte de la plataforma España Ciudadana, de Ciutadans, que es va fer ahir a Palma. Hi van participar, entre més, Albert Rivera, i l’ex-primer ministre francès Manuel Valls. ‘Només es varen sentir consignes nacionalistes espanyoles i excloents i no s’hi va plantejar cap proposta per a les Illes’, ha declarat Ferrà.

L’acte va tenir una assistència escassa, però sobretot va cridar l’atenció pel to dels discursos que s’hi van pronunciar, com els de Rivera i Valls, molt agressius, atacant el català, i sobretot el de Manuela de la Vega, presidenta de l’Associació de Lluita contra les Malalties del Ronyó (ALCER, en les sigles en espanyol). De la Vega va dir: ‘Perquè a Espanya tots units som perfectes, porto els òrgans d’una persona catalana i n’estic súper orgullosa. Necessitem Catalunya i sobretot jo l’he necessitada.’

També va intervenir l’ex-director general de la policia espanyola i la Guàrdia Civil Joan Mesquida, qui es va demanar com podia ser que fos ‘marginada una llengua que parlen gairebé 500 milions de persones a tot el món’.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.