Des de les terres de cruïlla de la Sènia, el grup Mascarats ens presenta ‘Els carrers seran sempre nostres’, un homenatge musical a tots els qui van fer possible el referèndum del primer d’octubre. Com no pot ser d’altra manera, el títol s’inspira directament en l’himne popular que els ciutadans van fer seu el 20 de setembre i que tant s’ha repetit, a cada mobilització. En definitiva, un homenatge a un dia que durarà anys.

El vídeo promocional, que s’estrena en exclusiva a VilaWeb, s’ha enregistrat entre Castelló, la Ràpita i Barcelona. Hi apareixen persones que el grup considera representatives del moment: polítics com ara Montserrat Venturós, Gabriel Rufiàn, Mireia Boya i Joan Coma; representants d’organitzacions juvenils com Arran i les JERC; Universitats per la República; la Plataforma per la Llengua: gent implicada en els CDR i l’ANC; Bombers per la República; el fotoperiodista Jordi Borràs… Aquestes imatges també són un homenatge a tothom qui va fer possible l’1 d’octubre i les grans mobilitzacions següents (3 d’octubre, 8 de novembre, etc.).

D’aquest vídeo, també en sortirà un petit documentari que recollirà les paraules de les persones que hi apareixen. Parlaran del primer d’octubre, de la mobilització popular i del fet de concebre la música com una eina més de transformació social. A partir del dia 30 de març serà a les xarxes socials del grup i s’estrenarà al seu poble la Sénia. El videoclip-documentari ha estat dirigit per Lluís Chesa (Castelló) i produït per Júlia Urgell.

Mascarats és un grup que combina el reggae amb els ritmes més contundents del rock. Fa sobretot cançó reivindicativa amb lletres potents i sap crear un bon ambient en els concerts. L’any passat van enregistrar el primer disc en un estudi professional, amb el nom Trencarem l’imaginari, tota una declaració d’intencions.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb