El ‘Werther’ de Willy Decker arriba al Liceu encapçalat pel tenor Piotr Beczala

  • L’òpera de Massenet no es representava al teatre barceloní des del 1992

VilaWeb

Redacció

13.01.2017 - 02:00

Werther’ de Jules Massenet i basada en la novel·la de Goethe torna al Gran Teatre del Liceu després de 25 anys sense representar-se, concretament des del 19 de juliol de 1992. Aquesta òpera, una de les obres mestres del repertori francès, es pot veure fins el 4 de febrer sota la direcció d’escena de Willy Decker i la direcció musical d’Alain Altinoglu.

L’òpera ‘Werther’ és una producció de l’Oper Frankfurt que, després de passar amb gran èxit per teatres d’arreu del món com el Teatro Real o el Teatro dell’Opera di Roma, aterra a Barcelona. Aquesta producció comptarà amb dos habituals i ben coneixedors del personatge de Werther: un dels millors tenors del món, Piotr Beczala, i el tenor català més internacional alhora que un dels intèrprets belcantistes més destacats actualment, Josep Bros, que a més enguany celebra el 25è aniversari del seu debut. Anna Caterina Antonacci, una de les mezzosopranos més importants de la seva generació debuta el paper de Charlotte, rol que alterna amb Nora Gubisch. El repartiment el completen les sopranos Elena Sancho Péreg i Sonia de Munck en el paper de Sophie, Joan Martín-Royo i Carlos Daza com a Albert, Stefano Palatchi com a batlle, Antoni Comas com a Schmidt, Marc Canturri com a Johann.

Werther és un drama líric en quatre actes i llibret d’Édouard Blau, Paul Milliet i Georges Hartmann que ens situa a Wetzlar, Alemanya. El personatge protagonista, Werther, està enamorat de Charlotte, però és un amor impossible, perquè ja està promesa amb un altre home. Després del matrimoni, Charlotte l’aparta del seu costat i la desesperació per aquest amor impossible porta Werther a suïcidar-se i acaba morint a les mans de la seva estimada.

L’òpera de Massenet és una de les peces més belles i encisadores del repertori operístic, recordada per àries tan emblemàtiques com el ‘Pourquoi me réveiller’ de l’acte tercer, que el gran Alfredo Kraus va immortalitzar al Liceu ara fa 25 anys per darrera vegada i amb un èxit aclaparador. Es va estrenar per primer cop el 16 de febrer de 1892 a l’Òpera de Viena i tan sols set anys més tard, el 29 d’abril de 1899, arribava al Gran Teatre del Liceu. La darrera representació a Barcelona va ser un 19 de juliol de 1992 i en total s’ha representat 51 vegades al Gran Teatre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem