El congrés dels diputats espanyol va tombar dimecres una iniciativa de l’oposició registrada conjuntament pel PSOE, Units Podem, ERC, PNB i el grup mixt –amb l’excepció de Foro Asturias– que demanava d’eliminar l’impost al sol per a incentivar l’autoconsum energètic. L’executiu de Mariano Rajoy ha pogut frenar aquesta iniciativa a través de la mesa emparant-se en l’article 134.6 de la constitució, que dóna al govern el dret a vetar qualsevol projecte de llei que tingui afecció pressupostària. I és que aquest impost suposa als ciutadans un cost de 162 milions d’euros. Els populars han pogut impedir aquesta tramitació amb l’ajuda de Ciutadans –sumen cinc vots dels nou que hi ha a la mesa–, que sempre havia defensat l’eliminació d’aquest impost tal com mostra aquest vídeo.

De fet, l’agost del 2014, el partit taronja va tramitar una proposició no de llei per a eliminar-la i Albert Rivera havia convertit aquesta proposta en una de les més recurrents en el seu programa econòmic. De fet, aquesta proposta formava part de les 350 mesures que va posar sobre la taula Ciutadans ‘per a canviar Espanya’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]