El Tribunal Suprem ha desestimat en bloc els recursos de nul·litat presentats pels polítics independentistes que van ser condemnats el mes d’octubre. Entre elles, la de la consellera Dolors Bassa, que va denunciar un error sobre el seu càrrec en la sentència. El tribunal assumeix l’error, però no en fa cabal i diu que és de ‘radical irrellevància’.

En la condemna sobre la consellera de Treball, el Suprem li atribuïa en els fets provats que el 29 de setembre del 2017 ‘va retirar als funcionaris d’Ensenyament i Treball, dels departaments dels quals era titular, la competència sobre els centres de votació’. El setembre del 2017 la consellera d’Ensenyament era Clara Ponsatí, actualment a l’exili a Escòcia.

Per això la seva defensa va denunciar l’error en l’incident de nul·litat presentat. El Suprem rectifica aquesta atribució, però argumenta que només es va produir una vegada durant la sentència. ‘Abans, al contrari, identifiquen el seu càrrec amb exactitud. Cap dels fets imputats a la Sra. Bassa i, per descomptat, cap dels arguments inculpatoris ponderats per aquesta Sala, es recolzen en aquesta errònia -i aïlladament extensió funcional’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb