universitat de barcelona

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, és el nou president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) en substitució del seu homòleg de la UOC, Josep A. Planell, ha informat aquest divendres l’ACUP.

Aquest càrrec es renova cada any al costat de la resta de la junta directiva, que integren ara la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras; com vice-presidenta; el president del consell social de la Universitat de Lleida, Delfí Robinat; com a vice-president segon; el president del consell social de la Universitat Politècnica de Catalunya, Ramon Carbonell; com a vice-president tercer i el rector de la Universitat Oberta de Catalunya, Josep A. Planell, com a secretari.

Joan Elias (Barcelona, 1956) és rector de la UB des del mes de desembre del 2016. Catedràtic de Matemàtiques en el Departament de Matemàtica i Informàtica de la Universitat de Barcelona, durant la seva vida acadèmica ha compaginat la docència, la investigació en àlgebra commutativa i la gestió.

Des de febrer del 2018, Elias és també president de la Comissió Sectorial d’Internacionalització i Cooperació de la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE).

L’ACUP es va crear el 2002 i en formen part la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Els seus objectius fundacionals són defensar els interessos de les universitats públiques i el rol de les universitats a la societat, projectar les universitats internacionalment i promoure projectes singulars o estratègics de col·laboració buscant l’eficiència i el major impacte.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb