El judici de la primera de les causes del ‘cas BPA’ no es reprendrà el proper 15 d’octubre com estava previst, segons han indicat fonts judicials. El Tribunal de Corts andorrà s’ha vist obligat a deixar-lo aturat sense data després que l’advocat Josep Anton Silvestre, que representa a quatre dels 25 acusats, hagi presentat una demanda civil i nous escrits de recusació contra tres membres d’aquest tribunal, entre ells el seu president, Josep Maria Pijuan. D’aquesta manera, el Tribunal Superior del principat haurà de tornar a pronunciar-se sobre la qüestió i aquest cop també ho haurà de fer la Batllia (jutjat) en el cas de la demanda civil.

El judici es va suspendre el 17 de setembre pocs minuts després d’haver-se reiniciat des de feia vuit mesos, quan va quedar aturat per primera vegada un cop es van debatre les qüestions prèvies. El motiu de l’ajornament de fa unes setmanes va estar motivat per la presentació, per part de Josep Anton Silvestre, un dels advocats defensors, d’un escrit de recusació contra el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, i dos dels seus membres en el qual s’al·legava que s’estava produint una vulneració del dret a la defensa, una manca d’imparcialitat i una ‘enemistat manifesta’ amb Pijuan, entre altres arguments.

Aquesta mateixa setmana, el Tribunal Superior d’Andorra ha desestimat la petició del lletrat perquè considera que és ‘extemporània’ i, fins i tot, apunta en el seu escrit que tot plegat respon a una ‘maniobra purament dilatòria’ del procediment. Hores després de conèixer aquest pronunciament, l’advocat defensor ha decidit tornar a presentar noves recusacions contra els tres membres del Tribunal de Corts, afegint-hi també, en aquesta ocasió, una demanda civil, el que obliga a tornar a aturar la vista oral fins que hi hagi una resolució.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb