El president del land alemany de Turíngia, Bodo Ramelow, ha recordat que els nazis van extradir Lluís Companys a l’estat espanyol el 1940. ‘L’últim president català que va declarar la independència i que va ser detingut per les forces de seguretat alemanyes va ser Lluís Companys’, ha afirmat en el context de la detenció de Carles Puigdemont. ‘El va detenir la Gestapo a França el 1940, va ser extradit a Espanya, torturat i afusellat’, ha comentat a Twitter.

El dirigent, l’únic president de land del partit Die Linke –el partit principal de l’esquerra alternativa a Alemanya–,ha declarat també que el país germànic ‘té la seva pròpia història’ amb Espanya i la seva ‘responsabilitat’. En una piulada, Ramelow opina que ‘fóra bo que el govern federal hi fes una mediació i no es convertís en part implicada’. A més, ha compartit el vídeo en què del dirigent del PP Pablo Casado suggeria que Puigdemont podria acabar com Companys.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb