Les aerolínies que operen a l’aeroport de Barcelona comencen disset noves rutes aquesta temporada d’hivern, segons dades ofertes per AENA. En concret, hi ha tres noves rutes i la consolidació de catorze que anteriorment s’havien ofert, només, durant l’estiu. L’aerolínia Blue Bird Airways s’estrena amb el vol Barcelona-Tel Aviv tres dies a la setmana: els dilluns, dijous i dissabtes. Ryanair suma quatre noves rutes, que farà fins a final de temporada, a Atenes (Grècia), Riga (Letònia), Podgorica (Montenegro) i Goteborg (Suècia). L’oferta als Estats Units augmenta un 18,4% respecte a la temporada d’hivern passat, amb un augment de l’11,8% als Estats Units. Així, Norwegian manté JFK a Nova York i San Francisco.

Air Canada i Air Transat han estès els mesos d’hivern els seus vols, amb tres freqüències setmanals a Montreal i quatre freqüències setmanals a Toronto, en el primer cas; i amb dues freqüències a Toronto fins al gener en el segon.

Level renova dues rutes que va iniciar la passada temporada d’estiu, consolidant els destins al JFK de Nova York i a Santiago de Xile. També es manté a l’hivern la ruta que uneix Barcelona i Ciutat de Mèxic, inaugurada per Aeroméxico a l’estiu.

SkyUp Airlines vola amb tres cops per setmana a Kíev (Ucraïna), mentre que Wizz Air vola a Skopje (Macedònia). De la mateixa manera, Air Serbia també allarga durant l’hivern la seva oferta a Belgrad, mentre que Pakistan Airlines renova la ruta a la ciutat de Sialkot.

L’operativa prevista supera les 23,3 milions de places ofertes, un augment del 4,4% respecte la temporada d’hivern 2018-2019. Els vols internacionals augmenten un 6,26% i suposen el 71,5% dels vols operats a l’aeroport.

En total, onze aerolínies amplien la seva oferta des de Barcelona per la temporada d’hivern: Aeroméxico, Air Canada, Air Serbia, Air Transat, Level, Norwegian, Pakistan Airlines, Ryanair, Skyup Airlines i Wizz Air.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb