Els presos polítics tornaran als mòduls on estaven ingressats als centres penitenciaris catalans abans del judici contra el procés al Tribunal Suprem espanyol, i ocuparan cel·les individuals. No passaran la nit als mòduls d’ingressos perquè tornen als respectius centres d’origen, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.

Abans d’arribar als Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), el Puig de les Basses (Figueres) i Mas d’Enric (El Catllar) passaran demà pel Centre Penitenciari Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires, que és el centre de trànsit entre Institucions Penitenciàries espanyoles i Serveis penitenciaris de la Generalitat. Els homes arribaran custodiats per la Guàrdia Civil des de Zuera, a Saragossa, on han fet nit després de sortir de les presons madrilenyes. Les dones arribaran directament des de Madrid.

Un cop a Brians 2, es produirà el canvi de custòdia. L’Àrea Penitenciària dels Mossos d’Esquadra es farà càrrec del desplaçament fins als respectius centres de destí: els Lledoners, en el cas d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; el Puig de les Basses, en el cas de Dolors Bassa, i Mas d’Enric, en el cas de Carme Forcadell.

Un cop als centres de destí, els presos i preses aniran als respectius mòduls d’ingressos, on seran identificats amb l’empremta dactilar. Després passaran a una revisió mèdica, podran trucar a les seves famílies i aniran destinats en cel·les individuals als mateixos mòduls on ja van ser des del 4 de juliol del 2018 fins a l’1 de febrer, quan van ser traslladats a Madrid per assistir a les sessions del judici contra el procés al Tribunal Suprem espanyol.

Per tant, els presos de Lledoners aniran al mòdul 2, mentre que Forcadell i Bassa aniran als mòduls de dones de Mas d’Enric i Puig de Les Basses. La a Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha adduït motius de seguretat per no informar dels horaris d’arribada demà.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.