María Herrero, diputada del Partit Aragonès (PAR) a les Corts de l’Aragó, ha escrit un article al diari La Comarca en el qual insisteix que Catalunya no va pagar per les obres de Sixena. Una afirmació falsa, segons l’historiador medievalista i conservador del Museu de Lleida Albert Velasco, que ha penjat a Twitter les imatges de dues transferències i un xec que demostren que sí que es va pagar per l’adquisició dels béns.

Les imatges corresponen a un reportatge que va fer TV3 sobre el litigi de Sixena, el qual va publicar per primera vegada els documents que proven els pagaments. En declaracions a VilaWeb, Velasco ha assegurat que durant el judici no va haver-hi la necessitat de presentar els documents perquè la jutgessa no va qüestionar en cap moment el pagament.

Així doncs, el PAR contribueix a difondre informació falsa sobre el conflicte de Sixena i, a més, ho aprofita per dir que els catalans s’inventen termes històrics i geogràfics. Velasco també ha respost a aquestes acusacions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]