El Parlament ha defensat l’acció dels Comitès de Defensa de la República (CDR) davant l’intent de criminalització de l’aparell de l’estat espanyol. La cambra ha aprovat la proposta de resolució conjunta de la CUP, JxCat i ERC, gràcies als vots a favor de les tres forces independentistes, a les quals s’hi ha sumat CatECP. Així, la proposta ha rebut 78 vots a favor, pels 57 en contra de Cs, PSC i PPC. El text defensa que la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, la protesta i les mobilitzacions són ‘legítimes’ i pròpies d’una ‘democràcia madura’.

En la defensa de la proposta de resolució, la diputada de JxCat Mònica Sales ha subratllat que els CDR no fan terrorisme, mentre que el representant d’ERC, Ruben Wagensberg, ha reivindicat l’1-O. Al seu torn, la parlamentària de la CUP Maria Sirvent ha advertit que l’estat espanyol ha engegat un procés de criminalització del moviment independentista ‘al més pur estil franquista’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb