El Parlament de les Illes començarà la legislatura el 20 de juny

  • Dins els quinze dies següents al de la constitució de la cambra, el president ha de proposar candidata a la presidència, que serà Francina Armengol

VilaWeb
Redacció
14.06.2019 - 01:50

El president del parlament en funcions, Baltasar Picornell, ha anunciat que la constitució de la cambra per a la legislatura 2019-2023 es faria d’avui en vuit, el dia 20 de juny, a les 10.00. Ha fet un balanç de l’activitat parlamentària de la legislatura passada i ha recordat que resten moltes coses pendents, sobretot avançar cap a les noves tecnologies. En aquesta sessió constitutiva de la desena legislatura hi haurà 32 homes i 27 dones. Quant als grups d’edat, només una diputada és menor de 31 any, i hi ha cinc diputats de més de 60.

Dins els quinze dies següents al de la constitució del parlament, el president, havent consultat prèviament els portaveus designats pels partits o grups polítics amb representació parlamentària, proposarà a la cambra un candidat a la presidència del govern.

Si obté el vot afirmatiu de la majoria absoluta, s’entendrà que la confiança li ha estat atorgada. Si no, es tornarà a votar, passades 48 hores, i la confiança s’entendrà atorgada si obté majoria simple. Tot fa preveure que la presidenta serà Francina Armengol, perquè les converses entre el PSIB, Més per Mallorca i Unides Podem avancen sense destorbs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any