La candidatura Junts pel Sí anuncia la incorporació a la llista per a Barcelona del Pare Manel, de la filòloga i política Carme-Laura Gil i del polític Josep Maria Vila d’Abadal.

Manuel Pousa (Granada, 1945) es va ordenar sacerdot el 1975 a Barcelona, on ha exercit a la parròquia de la Santíssima Trinitat de la Trinitat Vella i també ha treballat al districte de Nou Barris, on hi ha la Fundació Pare Manel, creada el 2004. Una institució sense ànim de lucre que porta a terme projectes educatius i d’acció social per a persones en situació de més vulnerabilitat. Ha rebut unes quantes distincions, com ara la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, totes dues el 2009.

Carme-Laura Gil (Benissanet, 1935), llicenciada en Filologia Clàssica i Ciències de l’Educació, després de dedicar-se a la docència va fer el pas a la política el 1980, quan va ser nomenada directora general de Batxillerat. També va ser directora general de Professorat i Centres, i de Planificació Escolar del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Gil va ser diputada al Congrés dels Diputats i posteriorment consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, entre el 1999 i el 2003.

Josep Maria Vila d’Abadal (Barcelona, 1954) és enginyer agrícola i empresari. Del 2007 al 2015 va ser alcalde de Vic i durant quatre anys també va ser el president de l’Associació de Municipis per la Independència, des que es va constituir el 2011 i fins el 2015. Vila d’Abadal és nét del polític i un dels fundadors d’UDC Lluís Vila d’Abadal.

Tots tres s’afegeixen a la candidatura Junts pel Sí amb els ex-presidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert; l’entrenador Pep Guardiola, que tanca la candidatura de Barcelona; l’investigador Pere-Joan Cardona, el jurista Carles Viver Pi-Sunyer, l’empresari Raimon Carrasco, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, l’actriu Sílvia Bel, l’escriptor Jaume Cabré, el periodista Miquel Calçada, l’atleta Núria Picas, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Isona Passola, l’actriu Montserrat Carulla i la cuinera Ada Parellada.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb