El Museu Picasso revisa aquests dies el fons que el pintor va donar a la institució l’any 1970 en memòria del seu amic Jaume Sabartés, i ho fa fixant-se per primera vegada no en Picasso sinó en les obres d’altres artistes. En total ‘Altres artistes a la donació Picasso 1970’ està formada per 31 dibuixos i pintures de coetanis seus com ara Carles Casagemas, Santiago Rusiñol, Juli González o Manolo Hugué. També hi ha obres de companys i alumnes del seu pare com ara Rafael Blanco Merino i Leandro Oroz Lacalle.

La trentena d’obres que s’exposen en la petita mostra no s’havien exhibit mai abans conjuntament. El museu les conserva com a part de la gran donació de més de 1.900 obres que Picasso va fer al museu l’any 1970. Eren obres que el pintor havia deixat als domicilis familiars de Barcelona quan va marxar a París i que havien custodiat durant molts anys la seva mare, la seva germana i els seus nebots.

La mostra s’organtiza en tres àmbits: el primer està circumscrit a l’àmbit familiar i acadèmic, el segon a les obres d’artistes vinculats als Quatre Gats i el tercet a artistes amb els quals la relació va transcendir Barcelona. En alguns casos les obres s’exhibeixen al costat d’obres de Pablo Picasso per donar més entitat al conjunt i contextualitzar aquelles peces que va adquirir en l’àmbit familiar, al voltant dels Quatre Gats i finalment en relacions més enllà de Barcelona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]