Oriol Pujol

La magistrada de la secció judicial 20a de Barcelona ha ordenat l’ingrés a la presó d’Oriol Pujol perquè compleixi la pena de dos anys i mig per tràfic d’influències, suborn i falsedat documental. El magistrat ha denegat la suspensió de la pena sol·licitada per la defensa, que va demanar de substituir la pena pactada amb la fiscalia pels delictes de tràfic d’influències, suborn i falsedat documental per treballs en benefici de la comunitat. El ministeri públic s’hi va oposar i ara l’audiència també ho ha refusat.

Amb aquesta interlocutòria, la jutgessa ordena a Pujol que ingressi a la presó abans de deu dies voluntàriament i l’adverteix que si no ho fa ordenarà que el detinguin. Tanmateix, durant aquests dies la defensa de Pujol pot recórrer contra la decisió.

Per a justificar la denegació de la suspensió de pena, el text diu que l’actuació de Pujol ha estat ‘un atac molt important al nostre estat de dret, perquè n’afecta l’essència i motiva la desconfiança de la ciutadania cap als seus representants’.

Això sí, diu que el penediment de Pujol i la seva col·laboració amb el fiscal, ‘no serà ignorat per la llei’, és a dir, ‘que a partir del seu ingrés a la presó s’aplicarà la legislació penitenciària’, fet que li permetrà d’acollir-se a la llibertat provisional més aviat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb