BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

La Generalitat vol ‘aprofitar les oportunitats’ de captar empreses que decideixin canviar la seva seu del Regne Unit pel Brexit, ha afirmat aquest dimecres el secretari d’Economia del Govern, Pere Aragonès.

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha advocat per fer veure a les multinacionals que Catalunya és un bon lloc per atreure inversions i empreses que eren al Regne Unit i vulguin seguir estant a la UE.

Amb tot, ha considerat que el Brexit és també un risc per la seva afectació en l’economia, així com la política: ‘Pot generar incerteses de futur del projecte polític de la UE que no ens afavoreixen’.

En l’àmbit econòmic, ha detallat amenaces per a Catalunya, com la caiguda del turisme britànic si cau el valor de la lliura, i també una possible afectació a les exportacions, tot i que ha matisat que el Regne Unit no és dels destins més importants per al comerç exterior català.

Alhora, ha alertat que si el Brexit afecta les entitats financeres i tenen menys capacitat de donar crèdit, això impactarà negativament en els ingressos de la Generalitat, sobretot en els que provenen de la compravenda d’habitatges.

Per tot això, s’ha mostrat ‘a l’expectativa de com s’anirà gestionant’ la sortida del Regne Unit de la UE, i ha augurat que el 2017 no serà molt millor que el 2016.

Inversions potents

Després de l’aposta d’Amazon pel Prat de Llobregat (Barcelona) amb una inversió de 200 milions en un centre logístic, Aragonès ha afirmat que s’ha aconseguit després de molta feina per part de la Generalitat, i que ‘hi ha altres inversions en marxa molt potents’ a l’àrea de Barcelona i Catalunya en general.

Després de preguntar-li pel nomenament de Jordi Gual com a president no executiu de CaixaBank, mentre que Isidre Fainé es mantindrà al capdavant de la Fundació Bancària La Caixa i Criteria, ho ha qualificat de positiu.

Ha explicat que la relació amb Gual –fins ara responsable del servei d’Estudis de CaixaBank– ha estat molt bona i que és un excel·lent economista, fet que ha opinat que ‘es notarà en positiu’ en la continuació de la tasca de les entitats financeres a Catalunya.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.