El govern valencià ha decidit de destituir el gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Pablo Cotino, per haver impedit que ahir la nova consellera d’Habitatge i Obres Públiques, María José Salvador, entrés a les instal·lacions de l’empresa pública. Cotino la va deixar esperant durant quinze minuts a les portes d’accés de l’edifici adduint que la seva visita no era programada.

Pablo Cotino
Pablo Cotino

La consellera va acudir ahir a les instal·lacions de FGV per obtenir documentació sobre l’accident de metro. ‘Li enviaren una carpeta i li digueren que era tota la documentació de l’accident del metro, i per aquesta raó es va presentar a FGV’, ha explicat la vice-presidenta i portaveu del govern, Mónica Oltra, després del ple del Consell. I ha afegit que la consellera Salvador fa les indagacions per a trobar la documentació sobre l’accident.

Oltra ha dit que l’actitud de Cotino era ‘desconsiderada’ i que el president de la Generalitat, Ximo Puig, li enviaria una carta per recordar-li que funcionalment és un ‘subordinat’ de la consellera i que l’ha de tractar amb la deferència que correspon a un membre del govern. Sobre la possible destitució de Cotino, Oltra ha dit que era ‘peremptòria’. ‘Ens ho hem plantejat, però primer ha de reunir-se el consell d’administració (de FGV)’, ha dit. I ha afegit: ‘En una segona fase ràpida procedirem a fer les destitucions que comencen a ser peremptòries.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.