El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha manifestat avui que els dos anys de govern conjunt entre el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) i Compromís, amb el suport parlamentari de Podem, han estat ‘d’estabilitat, diàleg i honradesa’. També ha apuntat que el pacte de govern ha demostrat que ‘el canvi plural és sinònim d’estabilitat i que la cogestió és sinònim de fortalesa’. Puig s’ha pronunciat d’aquesta manera durant la compareixença conjunta amb la vicepresidenta Mónica Oltra per valorar el segon aniversari de govern.

Puig ha descartat realitzar cap canvi en l’equip executiu i ha remarcat que es troba ‘cohesionat i donant tota la seva potencialitat, en l’equador de legislatura’.

El cap del Consell ha apuntat que, malgrat la manca de finançament i inversió per part del govern espanyol, tots els indicadors econòmics han millorat. No obstant això, ha destacat que l’executiu ni és ‘triomfalista’ ni vol fer ‘una bombolla d’autosatisfacció’. Ha assenyalat que ‘queda molt més per fer del que hem fet’ i remarca que encara hi ha 400.000 persones sense ocupació, al País Valencià, i famílies que no arriben a final de mes. En aquest sentit, ha reiterat que la Generalitat Valenciana donarà suport a una gran mobilització unitària entorn del 9 d’octubre per exigir millor finançament.

Puig ha remarcat que el seu govern ha passat de ser ‘paradigma de la corrupció a ser paradigma de la fiabilitat’ i que, ‘cap valencià, pensi com pensi s’ha d’avergonyir per no tenir uns governants honestos’. Ha assegurat que els dos anys vinents de legislatura seran ‘decisius per als pròxims 20 anys’ i ha apuntat que l’objectiu és anar cap a una ‘societat amb igualtat d’oportunitats i respectada, amb els recursos que ens corresponen’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.